Turism – backpacking

När det gäller turism finns det många olika sätt att gå till väga. En form av turism som är väldigt självständig och inte kräver en särskilt stor budget är backpacking. En person som utövar detta kallas för ”backpacker”.

Till skillnad från övrig turism är det vanligt att backpackingresor varar under en lite längre tidsperiod, där man som backpacker ofta förflyttar sig mellan flera olika platser och länder. Sydostasien, Indien och Central- och Sydamerika har blivit vanliga resmål gällande den här sortens turism.

Det finns några få saker man kan tänka på för att slippa stöta på otrevligheter när man backpackar. Nya miljöer kan vara påfrestande för kroppen, särskilt om klimatet är varmare än vi är vana vid. Ta det lugnt i början och stanna inte ute i solen för länge.

Det är viktigt att man sköter sin hygien, och precis som med all turism är det bra om man har lite koll på vattnet man dricker och hanterar livsmedel i. Man ska också vara uppmärksam på farliga insekter och djur, och använda myggstift för att skydda sig mot olika tropiska sjukdomar som sprids via myggor.

När det gäller all sorts turism är det bra att ha en ordentlig reseförsäkring, ifall olyckan skulle vara framme.