Vanligaste emballaget

EmballageKartonger

Kartonger är förmodligen det allra vanligaste emballaget. Det är billigt och passar att för att förpacka de flesta varor eller föremål som inte är allt för stora. Man brukar oftast själv behöva försluta kartongen med tejp eller liknande men det finns även kartonger som har lock och förslutningsmöjligheter färdigt.

Omslagspapper

Omslagspapper eller inslagspapper som det också kan kallas är en annan vanlig typ av emballage. Omslagspapper finns i många olika varianter och prisklasser. Tänk på att köpa ett lite mer högkvalitativt om du vill ha ett lite rejälare papper.

Plast

Plast är också vanligt förekommande när det gäller emballage. Plast kan användas för att slå in de flesta varor och man kan köpa det på stora rullar som oftast inte behöver bli så dyra. Plast är möjligtvis inte så miljövänligt som andra alternativ. Wellpapp är betydligt mer miljövänligt till exempel.

Wellådor

Wellådor brukar användas som skydd för många olika slags gods under transport. Men det går även att använda wellådor som förpackning för att marknadsföra sitt företag om du trycker ditt företags logotyp på wellådan.

Wellpapp

Wellpapp tillverkas på det sättet att tre eller flera skikt papper limmas ihop. Mellersta skiktet är vågformat medan de övriga två skikten är plana. Antalet vågskikt och planskikt varierar. Wellpapp förenar styrka och styvhet med flexibilitet och stötdämpning.