Runda mattor med karaktär

runda mattorEn del anser att runda mattor kan vara svåra att placera ut just på grund av formen. Men vill du ge ett rum en mer asymmetrisk karaktär borde du välja just runda mattor, istället för den vanliga mattan med kanter. Runda mattor behöver inte alls vara mer svårplacerade än vanliga mattor heller. Det beror mycket på hur det rum som du vill ha mattan i ser ut, och hur stor mattan ska vara. I Ett vardagsrum under soffa och soffbord kan en stora runda mattor passa bra om det är en soffgrupp placerad i en halvcirkel, till exempel.

Det speciella med runda mattor är ändå formen och mattorna kan bli karaktäristiskta inslag i ett annars rätt stelt och kantigt rum. Det runda kan passa in bra och bryter den annars genomgående stilen i ett rum vilket skapar ett intressant och karaktäristiskt rum. Runda mattor behöver inte bara vara en snygg avvikelse från en annars kantig stil i ett rum utan dem kan passa in bland de flesta stilar. Då kanske det inte handlar lika mycket om formen på runda mattor utan vad mattorna har för färger och mönster eller bilder på sig.